حشمت هورامی
سرپرست Pm | آخرین بروزرسانی 4 ماه پیش توسط امیر میردوستی

راهکار اثربخش نمودن پروسه تکمیل چک لیست ها

سلام. در خصوص بازرسی تجهیزات چک لیست های روتین روزانه اهمیت خاص خودش رو داره . به نظر سه موضوع اهمیت داره تو این مقوله یکی محتوای چک لیست دیگر پریود زمانی تکمیل نمودن چک لیست و آخری و شاید مهمترین موضو  صدقیت تکمیل نمودن واقعی چک لیست توسط اپراتور یا بهره بردار. چگونه می‌توان از بابت آیتم سوم اطمینان حاصل نمود؟با تشکر

گفتگوی جدید
حشمت هورامی
سرپرست Pm | آخرین بروزرسانی 4 ماه پیش

سلام جناب مهندس وقت جنابعالی بخیر در خصوص موارد یک و دو تقریبا در بازه های زمانی یک ساله چک لیست هامونو  بازبینی و ویرایش میکنیم . البته صرفا با دید بازبینی سوابق تعمیراتی و استفاده از اصل پارتو در خصوص انواع خرابی های پیش آمده برای تجهیز بدون در نظر گرفتن ریسک خرابی ها مورد سوم متأسفانه جایگاهش خالیه و جا انداختن اهمیت این مفاهیم برای کسایی که حدودا 10 12 ساله که سرپرست و بازرس و نیروی فنی یک دپارتمان هستند بسیار کار سختی است و در حد نشد! مقاومت به یادگیری بسیار سخته. چهارم هم به کمک تیم برنامه نویسی که اخیرا مستقر در سازمان شده اند در قالب یک پروژه براشون تهیه چک لیست های آنلاین رو تعریف کردیم که به کمک نصب nfc در محل تجهیز ، فرآیند بازرسی رو با اطمینان بیشتری پیگیری کنیم. خیلی ممنون از راهنمایی های عال تون و تشکر ویژه برای بستر گفتگویی که برای ما ایجاد کردید.

امیر میردوستی
مدیر برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات | آخرین بروزرسانی 4 ماه پیش

سلام.برای این موضوع، راهکارهای زیر می‌تواند اثربخش باشد:

آموزش و فرهنگ‌سازی:

  • اهمیت تکمیل دقیق چک‌لیست‌ها را برای اپراتورها روشن کنید و به آن‌ها نشان دهید که این فرآیند چگونه در ایمنی، بهره‌وری و کاهش خرابی تجهیزات تأثیرگذار است.کم هزینه ترین روش و تاثیر بلند مدت دارد.

استفاده از فناوری:

  • از سیستم‌های دیجیتال مدیریت چک‌لیست (مانند نرم‌افزارهای CMMS) استفاده کنید که شامل قابلیت‌هایی مثل ثبت زمان واقعی (Time Stamp) و مکان (Geo-tagging) باشد.
  • بهره‌گیری از بارکدها یا RFID برای تأیید حضور اپراتور در محل بازرسی.البته این موضوع هزینه زیاد دارد.

بازرسی‌های تصادفی و نظارتی:

  • برنامه‌های بازبینی دوره‌ای یا تصادفی توسط ناظران برای صحت‌سنجی اطلاعات وارد شده در چک‌لیست.

ایجاد انگیزه و شفافیت:

  • ارائه پاداش یا تشویق برای تکمیل دقیق چک‌لیست‌ها و گزارش‌های معتبر.
  • تأکید بر تبعات ناشی از عدم صداقت، مانند خطرات ایمنی یا خرابی تجهیزات.

تحلیل داده‌ها و کشف تناقض‌ها:

  • استفاده از ابزارهای تحلیل داده برای شناسایی روندهای غیرعادی یا تناقض در اطلاعات ثبت‌شده.این موضوع خیلی کاربردی میباشد.
  • شناسایی مواردی که داده‌های ثبت‌شده با وضعیت واقعی تجهیزات همخوانی ندارد.

 

رزگار جهاندیده
مشاوره و مدرس مدیریت دارایی های فیزیکی و نگهداشت | آخرین بروزرسانی 4 ماه پیش

سلام مهندس عزیز،

روش های مختلف برای اطمینان حاصل کردن از  تحقق چک لیست های PM وجود دارد. پیشنهاد کلی من این هست 

1- در ابتدا چک لیست هایی که براساس میزان اهمیت و حساسیت اولویت بندی شوند. اصطلاحا ریسک عدم انجام چک لیست بررسی شود. (این کار در حالت ایده ال می تواند از طریق ارتباط دادن PM به حالت های خرابی و ریسک حالت های خرابی می تواند انجام شود.)

2- براساس ریسک هریک از چک لیستها، با در نظر گرفتن استقرار تجهیزات و البته سایر ملاحظات مرتبط به بازدید. چک لیست هایی که عدم انجام آنها ریسک بالایی دارند شناسایی و بازرسی شوند. (رندم چک هست ولی مبتنی بر ریسک ) این کار توسط یک شخص مستقل می بایست انجام شود. به طور تجربی 20 درصد از چک لیست ها عدم انجام آنها 80 درصد ریسک رو دارد. در نتیجه بازدید این 20 درصد (براساس اصل پارتو) مهم است.

3- ایجاد مشوق های مالی و غیر مالی برای افزایش مشارکت بخش های بهره برداری : در صورت تحقق شاخص ها ، افزایش تحقق برنامه های نگهداشت ، کاهش خرابی تجهیزات و توقفات، پاداش های مالی و غیر مالی شفاف به عنوان مشوق در نظر گرفته شود.

4- آموزش و آگاهی بخش های بهره برداری و البته استفاده از تکنولوژی های مبتنی بر فناوری اطلاعات یعنی استفاده از تبلت برای تکمیل چک لیست  هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

برای ارسال پاسخ باید وارد حساب کاربری خود شوید.