محاسبه MTBF در یک سیستم که هریک از تجهیزات MTBF متفاوتی دارند؟
سلام وقت بخیر،
اگر دو دستگاه با MTBFهای متفاوت در یک سیستم به صورت سری کار کنند، چطور میتوانم MTBF کل سیستم را محاسبه کنم؟ و آیا اگر این دو دستگاه به صورت موازی کار کنند، محاسبه تغییر خواهد کرد؟
سیستم سری:
اگر دو دستگاه به صورت سری کار کنند، MTBF کل سیستم معادل معکوس مجموع معکوسهای MTBF هر یک از دستگاهها خواهد بود. به عبارت دیگر:
1 / MTBFₜₒₜₐ} = 1 / MTBF₁ + 1 / MTBF₂
که در آن:
• MTBFₜₒₜₐₗ = MTBF کل سیستم
• MTBF₁ و MTBF₂ = MTBF دستگاههای اول و دوم
سیستم موازی:
اگر دو دستگاه به صورت موازی کار کنند، MTBF کل سیستم معمولاً بیشتر از MTBF هر یک از دستگاهها خواهد بود. محاسبه MTBF در این حالت پیچیدهتر است و به نوع توزیع خرابیها و وابستگیهای بین دستگاهها بستگی دارد. با این حال، در سادهترین حالت میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:
MTBFₜₒₜₐₗ = MTBF₁ + MTBF₂ - (نسبت خرابی مشترک)
با سلام و احترام. MTBF یک شاخص مهم است که باید برای هر دستگاه بصورت مجزا اندازه گیری و تحلیل شود ، توصیه میشود به هیچ عنوان این شاخص را برای هر OP و بصورت سری و موازی محاسبه نفرمایید چون در تحلیل شما را دچار مشکل خواهد کرد در نهایت برای داشتن یک عدد MTBF که بتوانید در داشبورد مدیریت از آن استفاده کنید میتوانید میانگین گیری کنید اما این میانگین نمیتواند برای تحلیل مفید باشد.
سلام
معکوس mbft هر دستگاه رو محاسبه کنید و جمع کنید. حاصل رو دوباره معکوس کنین میشه mbft دو دستگاه با هم (در حالت سری)
سلام و وقت بخیر،
برای محاسبه MTBF کل سیستم، نحوه اتصال دستگاهها (سری یا موازی) تأثیر زیادی دارد:
1. دستگاهها به صورت سری:
اگر دو دستگاه با MTBFهای متفاوت (مثلاً MTBF1 برای دستگاه اول و MTBF2 برای دستگاه دوم) در یک سیستم به صورت سری کار کنند، MTBF کل سیستم بهطور ساده بهصورت معکوس مجموع معکوس MTBFهای دستگاهها محاسبه میشود.
این بدین معناست که چون سیستم سری به این صورت است که خرابی هر کدام از دستگاهها باعث خرابی کل سیستم میشود، MTBF کل سیستم معمولاً از هر دو دستگاه کمتر خواهد بود.
2. دستگاهها به صورت موازی:
اگر دستگاهها به صورت موازی کار کنند (یعنی سیستم به گونهای طراحی شده که با خرابی یکی از دستگاهها، دستگاه دیگر به کار خود ادامه دهد)، MTBF کل سیستم بهطور متفاوتی محاسبه میشود.
برای سیستمهای موازی، MTBF کل را معمولاً بهصورت مجموع MTBFهای دستگاهها محاسبه میکنند. این محاسبه معمولاً شبیه به محاسبه سیستمهای سری است، اما در اینجا نقش «عملکرد همزمان» دستگاهها بیشتر اهمیت دارد.
در این حالت، چون خرابی یک دستگاه نمیتواند باعث توقف کل سیستم شود، MTBF کل سیستم معمولاً بیشتر از MTBF هر کدام از دستگاهها خواهد بود.
در محاسبه MTBF ها باید محاسبات به تفکیک مکانیزم خرابی برای هر تجهیز صورت پذیرد تا تحلیل پذیر باشد.
چنانچه نیاز به مشاوره یا آموزش بیشتر دارید می توانید با این شماره تماس بگیرید:
۰۹۱۳۴۵۰۳۱۰۲
با تشکر
سلام وقت بخیر، باید دید هدف از محاسبه شاخص در سازمان شما چیست؟اگر شاخص صرفاً برای این محاسبه میشه که بدونیم این تجهیز هر چند وقت یکبار با خرابی مواجه میشه که خب هم روش معکوس جواب میده و هم میانگین MTBF و هم بصورت تکی. اما اگر قصد داریم که قابلیت اطمینان تجهیز رو بالا ببریم پس نیازه تا خرابی ریشه یابی و تحلیل بشه و اگر میخوایم خرابی رو تحلیل کنیم و قابلیت اطمینان رو بالا ببریم پس شاخص باید برای انواع خرابی محاسبه بشه نه صرفاً برای تجهیز
با سلام
بنظر بنده حتی یک تجهیز هم یک عدد MTBF ندارد چه برسه به چند تجهیز.
میانگین زمان بین خرابی برای هر خرابی به ازای هر تجهیز محاسبه می شود و اگر قرار بر تحلیل باشد باید به اندازه تعداد خرابی های اتفاق افتاده بر روی تجهیز عدد MTBF داشته باشیم.
در محاسبه MTBF کل ، ابتدا MTBF برای تک تک دستگاه ها محاسبه می شود و میانگین آنها به عنوان شاخص کل لحاظ می گردد.
سری بودن یا موازی تجهیز بر روی کارکرد دستگاه تاثیر دارد ولی تعداد خرابی هر تجهیز وابسته به خودش است. بنابراین MTBF های متفاوتی می دهد.
مثال:
حالت سری (دستگاه A اول و دستگاه B دوم ):
دستگاه A: دو بار در طول ۲۴ ساعت در دسترس خراب شده و با کسر توقف ۴ ساعته خودش و ۳ ساعت دستگاه بعدی آن ۱۷ ساعت کارکرد داشته. MTBF آن برابر ۹ می باشد.
دستگاه B :یک بار در طول ۲۴ ساعت در دسترس خراب شده و با کسر ۳ ساعت توقف خودش و ۴ ساعت توقف دستگاه قبلی آن ۱۷ ساعت کارکرد داشته. MTBF آن برابر ۱۷ می باشد.
MTBF کل میانگین هر دو = ۱۳ ساعت
حالت موازی (دستگاه A و دستگاه B جدا از هم ):
دستگاه A: دو بار در طول ۲۴ ساعت در دسترس خراب شده و با کسر توقف ۴ ساعته خودش ۲۰ ساعت کارکرد داشته. MTBF آن برابر ۱۰ می باشد.
دستگاه B: یک بار در طول ۲۴ ساعت در دسترس خراب شده و با کسر توقف ۳ ساعت خودش ۲۱ ساعت کارکرد داشته. MTBF آن برابر ۲۱ می باشد.
MTBF کل میانگین هر دو = ۱۶ ساعت
در نتیجه سری بودن/موازی بودن تجهیز در محاسبه MTBF کل تاثیر دارد.
با سلام
متوسط زمان بین خرابی (MTBF) ربطی به سری و موازی بودن تجهیزات ندارد. شما میتوانید جهت محاسبه ی MTBF، میانگین MTBF تجهیزات خود را محاسبه کنید.
توصیه می شود تجزیه و تحلیل این شاخص به صورت جداگانه برای هر تجهیز و یا تجهیزات در کلاس و نوع یکسان انجام شود.
محاسبه و تجزیه و تحلیل MTBF برای مجموعه تجهیزات با گروه و کلاس و حتی انواع مختلف ارزش افزوده ای ایجاد نخواهد کرد.
باسلام
اساسا شاخص mtbf برای تحلیل کارشناسی باید در سطح خرابی محاسبه شود نه تجهیز یا سیستم زیرا نرخ خرابی های مختلف حتی در یک تجهیز متفاوت است مثلا سوختن موتور سالی یکبار و گیرپاژ بیرینگ ۳ ماه یکبار اتفاق می افتد پس میانگین خرابی یک تجهیز از پراکندگی بالایی برخوردار است و قابل اعتماد نیست
ثانیا فرض کنید دو دسته داده دارید چطور میانگین میگیرید همه اعدا را باهمجمع و بر تعداد تقسیم میکنید پس در یک سیستم چه سری یا موازی مانند یک مجموعه داده برخورد می کنیم جمع زمانهای بین خرابی تقسیم بر تعدا د خرابی منهای یک یعنی همان میانگین لیکن بنده چنین محاسباتی را توصیه نمی کنم چون هدف اثربخشی را دنبتل نمی کند که بخواهد در تصمیم سازی مدیریتی کمک کند
متوسط بین دوخرابی ، یک عدد تیوریک نیست . که بصورت موازی وسری محاسبه شود، نظرمن این است که درسیستم ودرتجهیزات با کمی تحلیل بایستی ملاک MTBF تجهیزی که بیشتر خراب می شود(mtbfکمتر)، ملاک عملکرد واقع شود.وباتمرکزبراصلاح تجهیز بتوان این میانگین را بیشتروحتی المکان زمان توقف دوتجهیزرا برهم منطبق کرد.
برای ارسال پاسخ باید وارد حساب کاربری خود شوید.