نحوه ثبت جابجایی قطعات بین تجهیزات در سیستم CMMS
سلام دوستان. یه مدتیه که توی کارهای تعمیرات تجهیزات، بعضی وقتا با کمبود قطعات یدکی مواجه میشیم و مجبور میشیم یه قطعه رو از یه تجهیز دیگه برداریم. ولی بعداً فراموش میکنیم که اون قطعه رو از کدوم تجهیز برداشته بودیم. کسی میتونه راهنمایی کنه که چطور میتونیم این موضوع رو توی سیستم CMMS ثبت کنیم که بعداً به مشکل نخوریم؟ ممنون.
جواب سیوال شما در صورتی که نرم افزار CMMS شما دارای این ویژگی ها باشد بسیار ساده هست.1-باید در قدم اول این آیتم ها از جنس زیر تجهیز (Sub Asset) باشد نه قطعه یدکی.بدین ترتیب به نرم افزار میفهمانیم که این آیتم خود بصورت مستقل قابل مدیریت و از جمله جابجاییست.2-باید آدرس و کد فرایندی Functional code مستقل از آدرس و کد دارایی Asset number or serial Number برای زیر تجهیز ها تعریف شده باشد.3-زیر تجهیز یا همان دارایی فیزیکی Asset را از یک موقعیت یعنی آدرس فرایندی فعلی به آدرس فرایندی جدید جابجایی میدهیم4-لاگ جابجایی در سیستم رجیستر میشود و قابل ردیابی سیستمی میباشد5-معمولا دارایی فیزیکی قبلی به آدرس جدید یعنی WorkShop مربوطه برای تعمیر ارسال میگردد تا بعداً قابل جایگزینی دوباره در این سیکل گردد.نکته کلیدی: کد یا آدرس فرایندی مستقل از کد دارایی باید در سیستم در نظر گرفته شده باشد. برای اجرای سناریو و توضیحات بیشتر در خدمتم
با سلام
به طور کلی در سیستم های مدیریت دارایی فیزیکی بایستی برای تجهیزات کد یکتا تجهیز (Asset NO) و برای قطعات یدکی کد سریال (Serial NO) وجود داشته باشد.
عملا قطعات یدکی بایستی سریال ترکینگ باشند.
در این حالت علاوه بر کد MESC یا کد قطعه، موجودی قطعات در انبار با سریال مدیریت می شود.
با کمک این کدها براحتی میتوان تمامی جابجایی تجهیزات در محل های مختلف و همچنین جابجایی قطعات بر روی تجهیزات مختلف رو در سیستم ردیابی و گزارش گیری کرد.
تاریخچه خرابی ها و اقدامات تعمیرات، هزینه ها و … نیز براحتی قابل شناسایی خواهد بود.
سلام و وقت بخیر،
مواجهه با کمبود قطعات یدکی و برداشتن قطعه از تجهیز دیگری، بهخصوص در محیطهای صنعتی که سیستمهای مدیریت نگهداری و تعمیرات (CMMS) وجود دارند، یکی از چالشهای رایج است. برای جلوگیری از مشکلاتی مانند فراموشی اینکه کدام قطعه از کدام تجهیز برداشته شده، باید فرآیندهای دقیق و ثبت اطلاعات منظم در سیستم CMMS ایجاد کنید.
پیشنهادهایی برای ثبت اطلاعات در سیستم CMMS:
1. ایجاد یک رکورد خاص برای قطعه برداشته شده:
- در سیستم CMMS، یک رکورد جدید برای قطعهای که از تجهیز دیگری برداشته شده ایجاد کنید.
- این رکورد باید شامل اطلاعاتی مانند:
- تاریخ برداشتن قطعه
- کد قطعه یا شماره شناسایی قطعه
- تجهیزی که قطعه از آن برداشته شده (شماره شناسایی تجهیز یا کد تجهیز)
- توضیحاتی در مورد دلیل برداشتن قطعه(مثلاً کمبود قطعه یدکی و نیاز فوری)
- نام تعمیرکار یا کاربری که قطعه را برداشته
- وضعیت قطعه (آیا قطعه جایگزین شده است یا خیر)
2. استفاده از ویژگیهای مربوط به تجهیزات و قطعات:
- اطمینان حاصل کنید که در سیستم CMMS اطلاعات دقیقی درباره هر تجهیز و قطعه موجود است.
- برای هر قطعه، یک ویژگی «وضعیت» اضافه کنید که نشان دهد این قطعه از کدام تجهیز برداشته شده و در حال حاضر وضعیت آن چیست (آیا جایگزین شده است یا خیر؟).
3. ایجاد هشدارها و یادآوریها:
- سیستم CMMS باید امکان ایجاد یادآوری برای شما فراهم کند تا در زمان مشخصی یادآوری کند که قطعهای که برداشته شده، باید مجدداً نصب یا جایگزین شود.
- همچنین میتوانید از سیستم برای هشدار در زمان استفاده از قطعات یدکی موجود در انبار و زمان جایگزینی آنها استفاده کنید.
4. ثبت تاریخچه تعمیرات برای هر تجهیز:
- در سیستم CMMS برای هر تجهیز یک تاریخچه تعمیرات ایجاد کنید که شامل تمام قطعات تعویض شده، مکان و زمان استفاده از آنها باشد.
- از این طریق میتوانید بهراحتی بررسی کنید که در صورت نیاز به تعمیر مجدد، قطعه از کدام تجهیز برداشته شده و وضعیت فعلی آن چیست.
5. استفاده از شمارهگذاری منحصر به فرد برای قطعات یدکی:
- میتوانید از یک شمارهگذاری منحصر به فرد برای هر قطعه یدکی استفاده کنید که به راحتی مشخص کند که قطعه از کدام تجهیز برداشته شده است.
- بهعنوان مثال، شماره قطعه باید شامل بخشی باشد که نشاندهنده تجهیز اصلی باشد (مثلاً شماره تجهیز + کد قطعه).
6. فرآیند تعویض و ثبت مجدد قطعات:
- وقتی قطعهای از یک تجهیز برداشته میشود، باید طبق یک فرآیند مشخص، قطعهی جایگزین به سیستم اضافه و اطلاعات آن ثبت شود.
- همچنین، وقتی قطعهی برداشته شده به انبار باز میگردد یا تجهیزات تعمیر میشوند، باید وضعیت دقیق آن در سیستم CMMS ثبت گردد.
7. شناسایی و تفکیک قطعات تعمیرپذیر با امکان استفاده از قابلیت جابجایی آنها:
در این خصوص تجربیات موفقی در شرکت بهره برداری و تعمیراتی مپنا داشته ایم که نیازمند توضیحات مفصل می باشد.
مزایای این روشها:
- شفافیت بیشتر در فرآیند تعمیرات و تعویض قطعات.
- جلوگیری از خطاهای انسانی و فراموشیها در ثبت اطلاعات.
- امکان پیگیری آسان قطعات و تعمیرات انجام شده.
- پیشگیری از مشکلات آینده ناشی از استفاده از قطعات نادرست یا مفقود.
این رویکردها به شما کمک خواهند کرد تا کمبود قطعات یدکی را بهدرستی مدیریت کنید و اطمینان حاصل کنید که هر قطعه برداشتهشده به درستی در سیستم ثبت و پیگیری شود.
در صورت نیاز به مشاوره یا آموزش با این شماره تماس بگیرید:
۰۹۱۳۴۵۰۳۱۰۲
با تشکر
سلام وقت بخیر . دوست عزیز به نظر بنده موضوع اصلی پیش از اینکه کدگذاری ها اصلاح بشه که دوستان نظرات تخصصی خوبی ارائه دادن خدمتتون این هستش که شناسایی قطعات تجهیزات به درستی انجام نشده که برای قطعات یدکی از سایر تجهیزات استفاده میشه . اگر لیست قطعات یدکی به صورت BOM یا به هر شکلی به درستی تعیین و اولویت بندی بشه بعید میدونم به مشکل این چنینی بوجود بیاد.
با سلام
به طور کلی شما بایستی منبع تامین قطعات یدکی مصرف شده در تعمیرات رو در گزارشات بعد از هر تعمیر مشخص کنید که شامل موارد زیر هست:
۱- انبار
۲- خرید روزانه(موجودی صفر)
۳- قطعه برداری
حالا چرا بایستی این اطلاعات ایجاد بشه، واسه ی تجزیه و تحلیل عملکرد سیستم مدیریت قطعات یدکی.
راه حل اینه که در فرم گزارش تعمیرات نرم افزار در قسمت قطعات یدکی مصرفی یه فیلد اطلاعاتی اضافه بشه که منبع تامین قطعه یدکی وارد بشه و یه قسمت توضیحات.
متناظر اون در داشبورد بایستی یا گزارش ایجاد بشه و یا امکان گزارش گیری از این فیلد اطلاعاتی وجود داشته باشه.
من در یک سازمان با همراهی شرکت نرم افزاری این مورد رو عملیاتی کردم. کار پیچیده و سختی نیست.
به صورت دوره ای آمار مربوط به قطعه برداری ها رصد بشه و جهت تامین و یا تعمیرات اون اقدام بشه. امیدوارم تونسته باشم کمک کرده باشم
سلام.برای این خواسته شما لازم است زیرساختهای مورد نیاز را ایجاد و سپس اجرا نمایید. بصورت تیتر وار مراحل کار را براساس تجربیات خودم خدمتتان عرض می نمایم. ۱. اضافه نمودن شماره سریال به کد کالا برای هر قطعه ۲. راه اندازی ماژول قطعات تعمیر پذیر، ذیل cmms ۳. ایجاد ارتباط موثر بین سیستم نت و انبار ۴. ایجاد ماژول انبارهای پای کار ذیل cmms ۵. ثبت شماره سریال قطعات تعمیر پذیر روی دستورکارهای تعمیراتی و صدور حواله های انبار به انبار در صورت ارسال جهت تعمیر قطعه و . . .
با سلام و احترام. در وحله اول توصیه میکنم به هیچ عنوان از این روش استفاده نفرماییدچون:۱- قطعات مشابه بر روی ماشین آلات مشابه عملکردهای متفاوت دارند و تجربه ثابت کرده هرچقدر هم شرایط یکسان باشد باز هم تفاوتهایی هست که منجر به خرابی ماشین و یا قطعه میشود۲_ ثابت شده پس از این که قطعه ای از روی ماشینی باز شود آن ماشین تبدیل به قطعه یدکی برای سایر ماشین آلات میشود و عملا پس از مدت کوتاهی انبوهی از قطعات برای راه اندازی مجدد آن مورد نیاز است۳_ این فرهنگ غلط در بین کارکنان نت ایجاد میشود و از آن پس بدون هماهنگی و بدون ثبت برای همه ماشین آلات اینکار تکرار میشود۴-حس پیگیری خرید و تامین قطعات از بین میرود و بعنوان راحت ترین راه حل این فرهنگ غلط گسترش می یابد. حالا اگر در بدترین شرایط تصمیم به اینکار گرفتید و هیچ چاره ای نداشتید بهتر است در قسمت شناسنامه هر دو تجهیز این ثبت انجام شود.
با سلام و احترام. در حال حاضر نرم افزار CMMS ما این امکان را ندارد. این امر مستلزم آنست هر قطعه دارای کد شناسایی منحصر به فرد خود باشد. توجه فرمایید ک تعدادی قطعه (مثلا ۵ قطعه) مشابه که بر روی یک M.E.S.C در انبار ذخیره شده است برای تحقق این موضوع مد نظر شما به غیر از M.E.S.C می بایست ۵ کد قطعه یکتا و منحصر به هر کدام ایحاد شود. جابجایی تجهیزات با ایجاد Asset Code منحصر به هر تجهیز فیزیکی و تخصیص وظیفه (tag number ) به راحتی قابل انجام و قابل ردگیری است. این موضوع توسط ما در CMMS انجام می شود.
سلام روز بخیر. شاید بشه با تعریف کدی برای قطعه که بخشی از کد، اطلاعات تجهیز باشه این مشکل را برطرف کرد.
برای ارسال پاسخ باید وارد حساب کاربری خود شوید.